Életkert A test és a lélek
egészségére!
Receptek

Kezdőlap

Aktuális

Életkert

Életmód

Receptek

Praktikák

Szellemi ösvény

Olvasóterem

Medvehagymás ropogós

Hozzávalók:

  • ½kg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 15dkg fehér tönkölyliszt
  • 1 teáskanál tengeri só
  • 1 kis csokor medvehagyma
  • 2 tk. egész kömény
  • 10 dkg pálmavaj
  • 1 bio élesztő
  • ½ csésze víz
  • ½ pohár joghurt
  • 10 dkg növényi sajt a tetejére
  • Megolvasztjuk a pálmavajat, közben összedolgozzuk a hozzávalókat úgy, hogy először a szárazakat jól elkeverjük, utána jöhet a hagyma, joghurt és a víz. Jól nyújtható tésztát kapunk, ami akkor lesz jó, mikor teljesen elválik az edény falától. 3 részre osztjuk és nagyon vékonyra nyújtjuk. Az első adagot betesszük a szilikonnal borított tepsibe, és ott vágjuk szét. Végül a tetejét meghintjük a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 240 fokon 15-20 perc alatt ropogósra sül. Kekszes dobozban tároljuk, hogy megőrizze a frissességét.

    vissza