Életkert A test és a lélek
egészségére!
Receptek

Kezdőlap

Aktuális

Életkert

Életmód

Receptek

Praktikák

Szellemi ösvény

Olvasóterem

Káposztás bab búzával

Hozzávalók:

  • 1kg savanyú káposzta
  • ¾ kg nagy, vesebab
  • 1 csésze tönkölybúza
  • 4 db babérlevél
  • Annyi víz, hogy bőven ellepje a búzát és a babot
  • 5 nagy cikk fokhagyma
  • 1 ek. pálmazsír
  • 2 ek. Liszt
  • 1 ek. pirospaprika
  • (Só)
  • A babot és a búzát éjszakára beáztatjuk, (külön edényben). Másnap kuktában, só nélkül, forrástól számított ¾ órát együtt főzzük őket a babérlevéllel. Kinyitjuk a kuktát –mikor már nincs benne nyomás- és hozzáadjuk a savanyú káposztát. Ha szükséges picit sózhatjuk (nem biztos, hogy kell só, attól függ, mennyire sósra sikerült a káposzta) Még kb. ¼ órát főzzük, zárt fedővel. Közben a fokhagymát megpirítjuk az olajon, és a liszttel rántást készítünk, amibe a végén beletesszük a pirospaprikát, és belekeverjük a káposztás babba. Pirított kenyérrel szoktuk enni.

    vissza