Életkert A test és a lélek
egészségére!
Receptek

Kezdőlap

Aktuális

Életkert

Életmód

Receptek

Praktikák

Szellemi ösvény

Olvasóterem

Csicseri vagdalt

Hozzávalók:

  • 1 csésze csicseriborsó
  • 1 csésze tönkölybúza
  • 2 csipet só
  • 2 ek kukoricaliszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 cikk fokhagyma
  • A csicseriborsót és a tönkölyt éjszakára beáztatjuk. Reggel kuktában, 4 csésze vízzel feltesszük főzni 2 csipet sóval, és 1 bélyegnyi kombuval. (tengeri zöldség) Forrástól számított 1 óra múlva készen van. Mikor kihűlt, összeturmixoljuk a hozzávalókat. Használjunk picit a főzővízből is, hogy jól formázható masszát kapjunk. Szezámmagos zsemlemorzsában megforgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük. Fehér kenyerek között jól leszívatjuk róla az olajat. Fogyaszthatjuk főzelékekhez feltétnek, de önmagában, barnarizzsel is kiváló. Ilyenkor ehetünk mellé savanyú káposztát, káposztasalátát, céklát is. Nagyon tápláló, melegítő, fehérjedús téli étel.

    vissza